7.1.2019 oli historiallinen päivä Båltseissa kun Candiella Suominen aloitti ensimmäisenä palkattuna täyspäiväisenä työntekijänä. Yrittäjän matka on yleensä pitkä ja vuosien varrella jotkut asiat muuttuvat itsestäänselvyydeksi ja moni asia osataan ulkoa, mutta miltä sama matka tuntuu ”ulkopuoliselle”?

”C” aloitti ohjaajana kesällä 2018 ja oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun Båltsit mietti seuraavaa kasvuaskeltaan. Ohjaajasta COO Traineeksi ja siitä tähtäimessä Båltsien COO paikka. C kirjoittaa matkastaan blogia tällä sivulla. Uusi kappale ilmestyy aina tiistaisin.

LUKU 1


Båltsien riveihin pääsin jo kesäkuussa 2018, joten tammikuussa kokopäiväduunin alkaessa olin vähän vähemmän kujalla mitä olisin voinut olla :D Osasin keikkojen vetämisen, mutta kaikki toimistohommat olivatkin uutta. Vaikka ensimmäisinä päivinä vedin tuttuun tapaan muutamia keikkoja, uutta asiaa ehti tulla jäätävästi. Opin maksamaan laskuja, laskuttamaan, päivittämään työvuoroja ja kalenteria, vastaamaan meileihin ja tärkeimmän, unohtamaan kaiken minkä just olin tehnyt ihan vaan siksi että pystyin taas kerran kysyy et “Hei miten tää menikään?” ja ei mittää pepsodent-hymyä vaan skype-irvistys päälle. Yritin kans opetella Etelä-Suomen tärkeimmät liikuntapaikat about ulkoa :DD Joo, arvatkaa vaan menikö lähes 150 kenttää ja hallia hinnastoineen kuin nopeesti ulkoa. Mut olipahan koiralenkeillä tekemistä ku niitä pänttäs. On olemassa myytti, et ihminen käyttää vaan 10% aivoistaan. Tää työ osoittaa sen tutkimusten rinnalla valheeksi, koska ei niin pieni aivokapasiteetti riittäis mihinkään. Ei siinä muuten mitään mut saman paikan ulkokenttä, sisäkenttä, sisähalli, tekonurmi, luonnonnurmi, kuplahalli, ylipainehalli, kesävuokra, talvivuokra, kokovuokra, puolikkaan kentän vuokra, neljäsosavuokra, vuokrien hintalohkot, yritysvuokra, alle 20v vuokra, normivuokra, arkivuokra, iltavuokra, viikonloppuvuokra, vuokrajärjestelmät, oheisohjelmat, synttäritilavuokra, tarjoilut, saunatilat ja tilavuokra. Ja sitten paikka numero 2. Onneks sain aktivoitua ne nukkuvatkin aivosolut ja parasta oli kun itselle alkoi tulla varmuus vastata meileihin itsenäisesti ja send-nappulan painaminen ei tuntunutkaan enää samalta ku ois räjäytysvyössä ollu kiinni.
LUKU 2


KOLMANNEN VIIKON alussa kokonaiskuva alkoi hahmottua ja aloin pääsemään jyvälle mitä kaikkea kuuluu yhden kuplafutiskeikan hoitoon alusta loppuun. Yhteydenotot Keviniin eivät kuitenkaan vähentyneet koska pitihän jokaisesta virheestä pistää viestiä :D Mut kerran ku koittaa ni on enää monta jäljellä ettei varmasti sit jatkossa unohdu miten ei kannata tehdä! Ja oon varma et piristän Kevinin iltoja erinäisillä ongelmilla. Ehkä noloimpia avunsoitto-hetkiä oli se kun en saanut pakettiauton sivuovea auki. Ongelma oli mun mielestä niin blondille kuuluva et en ees soittanu Kevinille ekana. Mut eipä siitä ekasta puhelusta mitää hyötyä ollu ni mitään muuta ku omaa fiksuutta todistava soitto eteenpäin. Eipä ollu tullu mieleen et kaikessa voi olla tuplalukko ja mun piti sitte kiivetä takaluukusta kuplien yli sisään. Oli kans viereisellä parvekkeella olevalla miehellä naurussa pidättelemistä ku mun housutki repes siinä kiipeillessä :D Jossei muuta ni sivuovi ainaki lopulta aukes. Pakko sanoa et tässä työssä kehittyy kans jalkapallon käsittelytaidot ihan uudelle levelille. Sulla on jalkapallo koko ajan messissä ja aina välillä kun oot valmis ja asiakkaita alkaa tippumaan paikalle ni pompottelette pallolla. Täysin vahingossa pallo alkaa pysyä hallussa koko ajan paremmin. Ne, jotka on mua seurannu kans IG:stä ni pyyhkikää aivoistanne se video missä sain vaan 3 pomppua ja pallo karkas. Pomputtelu on semisti hankalampaa kännykkä kädessä ku ei ees tienny mihkä kattoo :D Näin ollen johtopäätöksenä kyl se multitaskaaminen on naisillekin hankalaa!
LUKU 3


TAMMIKUU OHI EIKÄ LOMAA VIELÄ KIITOS No, mites tässä nyt hurisee. Tammikuu on jo takanapäin ja uudet upeat tilanteet muistoissa vain. Parhaita hetkiä ovat ne, jotka ovat niin v***ttavia että ne vain naurattavat. Kuten se, että jäin pakettiautolla jumiin keskelle jäätä ja lunta kesken keikkojen ja hetki kestä sorvata auto pinteestä :) Oon oppinut itestäni enimmäkseen sen, että olen poliittisia ja tunteettomia vastauksia antava nuori. Asiasisältö on faktoineen kunnossa mut hauskuus puuttuu. Kevin piti palaverin mun kanssa sulkkiskentällä, jotta vähän oppisin irrottautumaan. Ja tähän asti oon aina luullut et oon todella menevää ja huumorintajuista sorttia. Mut oon kans aina pitänyt työnteon ja huvittelun erillään ja nyt töissä saakin oikeasti pitää hauskaa ja nauraa! Mun tavoitteena on siis olla yhtä hauska kuin omissa kuvitelmissani olen :D Kevinki varmaa ilahtuu ku saa vähän vähemmän tilitoimistomaisia vastauksia. Kevin ja Sarah on molemmat aina yhtä yllättyneitä siitä miten kuljen mun työmatkat. Eipä kovin monelle muullekaan oo tullu mieleen et joku lähtis sotkemaan fillarilla useampaa kilometriä pakkasessa ja tuiskussa. Paras oli kyllä tuo sulkkispalaveri kun teitä ei oltukaan aurattu ja sotkin palaveria varten 3 tuntia. Oon aivan rakastunut tähän työhön, tykkään yli kaiken siitä, että työaikaa ei periaatteessa ole. Voin itse päättää missä ja milloin vastaan meileihin ja oon monta kertaa ajankäytön hyödyntämiseksi tehnyt töitä myös koiralenkeillä Geon nuuhkiessa jokaista puskaa :D Muutenkin mitä enemmän pääsee tähän työhön sisään ni sitä luontevammin kaikki hoituu ja ehtii tehdä töitä milloin missäkin. Oon meinaan niin sen tyylinen et ku jengi kelaa illanvietossa kuka tykkäs mun IG-päivityksestä ni mä voin ongelmitta samalla vilkasulla vastata johkin työviestiin. Ai, että entä vapaa-aika? No, ei se työmäärä siitä lisäänny vaikka sitä tekeekin joskus. Enemmän sitä vapaata vaan tuntuu olevan jos ei kerrytä kaikkea samaan pottiin tehtäväksi. Joka maanantaina toteutettava MUUVI on myös vienyt mun sydämen. Paikalle tulevat lapset on parhaita ja jos joku ei pääsekään joka maanantai, huomaan kyllä kuka puuttuu! Viime maanantaina en olisi voinut olla hymyilemättä kun lapsista näki aidon ilon ja naurun. Pistin musiikit soimaan ja vaihtopenkillä oli semmoiset reivit menossa et voisin mennä lasten tanssitunneille :)
LUKU 4


HELMIKUUN ALKU Muistan miettineeni, että mikäköhän päivä mun palkka tulee tilille koska palkanmaksupäivää ei oltu määritelty. Facepalm ei olisi voinut olla suurempi kun tajusin, että minähän oon sitten se, joka ne palkat maksaa ja riippuu ihan siitä milloin ehdin sen tehdä kun maksuun tuleva palkkakausi on ohi. Noh, tässä firmassa mun tilitoimistomaisuus kyllä hyödyttää sitä, että ainakin ajallaan hoituvat ;) Vaikka oonkin ollut firmassa jo jonkin aikaa mukana, niin mun keikoilla ei ikinä ollut käynyt mitään haaveria. Pahin ollut just se et pelaaja kaatunut kuplan kanssa ja kupla ottanut koko kaatumisen vastaan ja pelaaja nauranu kuplassa. Onhan siinä vatsalihasten ylikehittyminen vaarana. No mutta, eräs kaunis viimainen ja synkkä lauantai mun keikalla asiakas taklattiin laitaa päin (kyllä kaikille hyvänä ohjenuorana, kannattaa ne ohjeet kuunnella ja niitä myös noudattaa!). Taklattu asiakas kärsi nilkkavaurion ja joutui valitettavasti viettämään aikaa kylmäpussin kanssa. Kevinille taas kerran iloinen soitto et mites ne vakuutusasiat hoituikaan. Noh, pelien jatkuessa huomasin toisen asiakkaan maassa sen näköisenä ettei ollut se kaikkein kirkkain tähtihetki menossa. Ei muuta kuin salamana paikalle ja taluttamaan seuraavaa nilkkavauriota kärsivää asiakasta sairastuvan puolelle. Vielä en tiedä millainen on asiakkaiden nilkkojen käyryysaste tällä hetkellä mutta toivon mukaan täydellinen suoruus ja pääsevät elämään normaalisti ilman keppejä!
Jännittävin ja samalla toistaiseksi ainoa työ-yö oli helmikuun alussa juuri ennen uusien nettisivujen julkaisemista. Oikoluin joka ikisen sanan nettisivuiltamme läpi, jotta kaikki olisi näin äidinkielen kivikaudella kirjoittaneen taidoilla priimaa. Ei muuta kuin aamua odottamaan, todennäköisesti valvotun yön jälkeen :D Ei sitä vielä tiedä ehtiikö nukkua kun kello on nyt 4:01 aamuyöstä ja tässä sitä tekstin ääressä edelleen. Parasta bestiä kun työajat ovat itse päätettävissä. Ja tää mun logiikkahan menee niin et voin nyt samantien tehdä ni ei aamulla tarvi herää niin aikaisin :D
LUKU 5


HELMIKUUN PUOLESSA VÄLISSÄ Kevin piti mulle kokeen, jossa katto et onkse päin mentävä mänty kuin lähellä näköpiirissä. No, hyvinhän se koe meni mut tietäisittepä vaan kuinka pitkälle ajateltua, tarkkaa ja ammattimaista Kevinin työnteko on. Alkaa tulla aivan jäätävä motivaatio tehdä kaikki paremmin, ottaa selvää asioista ja pyrkiä siihen parhaimmuuteen. Mitä enemmän tässä työssä oppii, sitä enemmän tajuaa että ei oikeesti ees tiedäkään mitään. Voisi kuvitella et se on yksi meili vain ja diili on siinä mut se, että sä saat sen diilin eikä kilpailija, ni siihen on niin monta pientä juttua ettei oikeesti heti uskoiskaan. Pakko kuitenkin myöntää et välillä oikeesti ketutti ettei muistanut kaikkea tai tajunnut heti tehdä. Oikeesti ärsytti ettei ollutkaan tehnyt töitä 110% vaikka niin luuli. Keviniltä tuli sit aina tasasin väliajoin viestiä et olitkos tämmöistä huomannut tai mikä juttu tää on? Tavoitteena nyt tosiaan syrjäyttää Kevin tietotaidossa ja muistissa et seuraavaks mä oonki se joka tietää kaikista eniten :D Kevinin unelma siis, sillonhan hän olis palkannu parhaan mahdollisen työntekijän ikinä. Miltä se sitten tuntuu kun on palkattu töihin ilman alan koulutusta ja idea on se, että töissä oppii? Tilanne on siitä haastava, että esimerkiksi harjoittelijalla on kyltti “Harjoittelija”, jolloin tuntuu saavan virheitä anteeksi. Mutta tässä työssä ja asemassa asiakashan ei tietenkään voi meilien läpi tietää etten ole täysiverinen kävelevä kuplafutisGoogle, vaan olen jokaikisen ennakkotapauksen ilmentyessä Kevinin tietopankkia kohti kääntyvä työntekijä. Välillä on fiilis että oiskohan Kevin voinut palkata jonkun osaavamman henkilön tähän hommaan ja tuleekohan tästä ikinä täydellistä kun unohduksia tulee ja kaikesta tulee sanomista. Välillä työpäivänä kun Keviniltä tulee viestiä niin sydän pompahtaa kun mietin automaattisesti, että mitä menin taas tekemään väärin ja valmiiksi jo hävettää ettei oliskaan osannut. No, onneksi suurin osa viesteistä on positiivisia ja Kevinin palautteen anto on rakentavaa. Siltikään ei ole kiva olla epätäydellinen.

COO BLOGI

OTA YHTEYTTÄ

Vi pratar också
svenska!

We also speak
English!

044 780 4312

044 780 8959

Varaukset

kuplafutis@baltsit.com

044 780 4312

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon

Y-tunnus: 3184858-1

© 2014-2019 BALTSIT.COM