top of page
Anchor 1

Aina ei tarvitse pelata kuplafutista kuplapalloilla, vaikka se onkin ylivoimaisesti suosituin pelimuoto. Alla löytyy muutama variaatioleikki, joita voi kokeilla kuplafutistunnin aikana tai varata kuplapallot pelkästään näitä leikkejä varten.

  • Kuplakingi
    Primitiivinen leikki, jossa ainoa tavoite on jäädä viimeisenä pystyyn. Ohjaajan kanssa sovitaan tietty pelialue, jonka sisäpuolella on pysyttävä koko leikin aikana. Jokainen saa itse päättää missä päin pelialuetta aloittaa taiston. Vihellyksestä kaikki pelaajat lähtevät taklaamaan toisiaan tavoitteena saada muut kentällä olevat pelaajat kaadettua. Kun pelaaja kaatuu, on hän ulkona pelistä, ellei ole sovittu tietystä elämien määrästä. Se joka,,on viimeisenä pystyssä julistetaan Kuplakingiksi. Säännöt: Kun pelaajan kuplapallo osuu maahan, menettää hän elämän. Elämien määrästä sovitaan etukäteen. Suosituksemme on 2 elämää. Näin kukaan ei tipu pelistä pois kahden sekunnin jälkeen mutta peli ei veny myöskään ylitsepääsemättömän pitkäksi. Kun pelaaja menettää viimeisenkin elämän, tippuu hän pois pelistä, jolloin pelaaja jää joko kaatumispaikalle chillailemaan kuplapallon sisällä tai siirtyy pois pelialueelta kokonaan. Jos pelaajaa taklataan takaapäin, menettää se pelaaja, joka taklasi takaapäin elämän. Liittoutumiset sallittua. Jos finaali (1vs1) venyy liian pitkäksi, voi ohjaaja asettaa aikarajan. Jos voittajaa ei saada selville aikarajan puitteissa, voittaa se pelaaja, jolla on eniten elämiä jäljellä. Jos pelaajilla on yhtä monta elämää, päättyy peli tasapeliin. Kuplakingiä voi pelata myös joukkueina, jolloin molemmille joukkueille päätetään sama määrä yhteiselämiä esim. 10 elämää/joukkue. Muutoin samat säännöt. Kuplakingi on helppo pelimuoto mutta käy todella raskaaksi, jos pysyy loppuun asti pystyssä. Suosittu variaatio kuplafutispelien väliin tai tunnin loppupuolelle. Mielestämme ehkä turhan taklauspainotteinen variaatio elämyksen ensimmäiseksi peliksi, sillä kukaan ei ehdi totuttelemaan taklauksiin.
  • Kuplasumo
    Kuplasumossa merkataan tötsillä ympyrän muotoinen alue, jonka sisällä leikki tapahtuu. Kuplasumoa voi pelata 1vs1 tai 2vs2. Yli 4 hengen kuplasumopainijoille suosittelemme mieluummin Kuplakingiä. Kuplasumossa on tarkoitus saada vastapelaaja kaadettua tai taklattua/tönäistyä ulos merkitystä alueesta. Pelaaja voittaa, mikäli vastustajan kuplapallo osuu ensimmäisenä maahan, tai vastustaja astuu merkityn alueen ulkopuolelle. Pelaajat aloittavat tuomarin ohjeiden mukaisesti pelialueen rajalla vastakkaisilla puolilla. Säännöt: Selästä taklaaminen kiellettyä. Jos pelaaja kääntää selkänsä juuri ennen taklausta saa hän syyttää ihan itsensä vaan. Voidaan pelata pelaajien toiveiden mukaisesti esim. paras kolmesta, viidestä tai legendaarinen ”Game 7”.
  • Kuka pelkää kuplamiestä/naista
    Perinteinen leikki, joka on sovellettu kuplapalloilla. Pelaajista valitaan yksi henkilö, joka asettuu keskelle kenttää (Kuplamieheksi/-naiseksi). Kaikki muut pelaajat asettuvat yhdessä pelialueen päätyviivalle. Vihellyksestä päätyviivalla olevat pelaajat lähtevät juoksemaan toiselle puolelle kenttää merkityn pelialueen sisäpuolella. Keskellä oleva Kuplamies/-nainen yrittää kaataa mahdollisimman monta vastaan tulevaa pelaajaa. Kun pelaaja kaatuu, joutuu hän jäämään keskelle alkuperäisen Kuplamiehen/-naisen ja muiden matkalla kaatuneiden kanssa. Kaatumatta toiselle puolelle asti selviytyneet pelaajat pyrkivät seuraavan vihellyksen soidessa taas toiselle puolelle kenttää. Tätä jatketaan niin pitkään, että jäljellä on vain yksi pelaaja, joka ei ole vielä kaatunut. Hänet julistetaan voittajaksi mutta hän saa vielä mahdollisuuden yrittää päästä toiselle puolelle kaikkia muita vastaan. Jos kaikki pelaajat kaatuvat samalla juoksuvuorolla, voittaa se, joka kaatui viimeisimpänä. Jos pelataan useampi kuin yksi kierros niin voi lisäsääntönä tehdä niin, että voittaja joutuu seuraavalla kierroksella aloittavaksi Kuplamieheksi/-naiseksi. Säännöt: Selästä taklaaminen kielletty, mutta pieni hipaisu ok. Jos pelaaja kiertää Kuplamiehen/-naisen merkityn pelialueen ulkopuolella joutuu hän myös Kuplamieheksi/-naiseksi. Toiselle puolelle pyrkivä pelaaja saa puolustautua taklaamalla Kuplamiehiä/-naisia.

KUPLAFUTIS

LEIKIT

OTA YHTEYTTÄ

Vi pratar också
svenska!

We also speak
English!

044 780 4312

044 780 8959

bottom of page