top of page
Anchor 1

Onko kuplafutis hikistä hommaa?

Kyllä on!

Lyhyt ja rehellinen vastaus, mutta se ei riittänyt meille. Me halusimme selvittää, kuinka montaa kaloria kuplafutiksessa polttaa oikeasti ja minkälaisissa lukemissa syke liikkuu tunnin aikana.

Toteutimme elokuussa 2016 yhdessä Turun Liikuntaviraston kanssa testin, jossa mittasimme tunnin aikana keskisykkeen, maksimisykkeen ja poltettujen kalorien määrän. Testiin osallistui 8 peruskunnossa olevaa henkilöä (7 naista, 1 mies) ja testi oli kestoltaan yhden tunnin, mikä on yleisin peliaika kuplafutiksessa. Ryhmän kokokin on yksi yleisimmistä, jotka saapuvat meille pelaamaan.

60 minuutin testistä 29 minuuttia oli aktiivista peliaikaa ja 31 minuuttia oli tauottelua (juomatauko ja taklauksien fiilistelyä).

Keskisyke koko tunnille mukaan lukien tauot, oli 135,4 kun lasketaan kaikkien oma keskisyke yhteen ja jaetaan osallistujamäärällä. Maksimisyke oli keskiarvoltaan 186,6. Korkein yksittäinen maksimisyke oli 192!

hemsida (20 of 68).jpg

Kaloreissa koettiin pieni shokki yhden pelaajan kohdalla. Ainut testiin osallistunut mieshenkilö päätti olla koko tunnin kuplapallon sisällä, koska kerran kun hän sai sen hyvin päälle, niin ei hän sieltä enää halunnut tulla ulos. Tämän vuoksi ja ehkä myös sen ansiosta että hän juoksi eniten kaikista osallistujista, poltettujen kaloreiden määrä nousi huimaan 1071 kaloriin! Ja muistakaa että peliaika oli vain 29 minuuttia!

Koska kyseisen mieshenkilön kalorimäärät poikkeavat niin paljon muusta ryhmästä, päätimme jättää hänet pois tästä keskiarvolaskelmasta, jolloin keskiarvoksi saatiin 286 kaloria/pelaaja.

Vertailun vuoksi Hölkkä/juoksu kuluttaa tunnissa 300 – 1000 kcal, normaali jalkapallopeli 350 – 800 kcal ja aerobic 400 – 700 kcal. MUISTAKAA, että nämä laskelmat on tehty tunnin aktiivisen suorituksen aikana, joissa tauot ovat huomattavasti lyhyemmät kuin kuplafutiksessa. Meidän laskelmissa itse suoritus oli lyhyempi kuin tauot mikä on harvinaista tai ehkäpä jopa ennennäkemätöntä!

Tilastot muiden lajien kalorikulutuksista olemme poimineet Terve.fi:n tekemästä tutkimuksesta.

Pohditko miten kannattaa varustautua hikisiä kuplafutispelejä varten? Lue lisää ja katso meidän ”OOTK – Outfit of the Kuplafutis” video tästä!

Varaa omalle porukallesi hikiset kuplafutispelit ottamalla meihin yhteyttä!

KUPLAFUTIS

MITTAUKSET

OTA YHTEYTTÄ


We also speak
English!

044 780 4312

bottom of page