top of page
Anchor 1

Miten kuplafutispelit etenevät?

Moni asiakaistamme ovat ensikertalaisia kuplafutiksen parissa, joten koko konsepti voi olla monelle vieras. Me Båltseissa haluamme tehdä olonne mahdollisimman turvalliseksi ja varmaksi sekä tietoiseksi palvelustamme, joten ajattelimme alle listata, miten tyypillinen kuplafutistunti etenee ja samalla kertoa miten yleensä toimitaan, jos pelaajia on enemmän kuin kuplapalloja.

Enemmän pelaajia, kun kuplapalloja

Se että pelaajia on enemmän kuin kuplapalloja on varsin tavallinen ilmiö ja suosittelemme myös isommille ryhmille, ettei kannata varata turhan montaa kuplapalloa, jottei maksa turhasta. Kuplafutiksessa tulee väkisinkin noin 5 minuutin välein tauko koska kuplafutis on vain sen verran raskasta, ettei sitä jaksa pelata pitkiä stinttejä kerrallaan! Lue lisää kuplafutiksen hikisyydestä tästä!

Nyrkkisääntönä voi pitää, että pelaajia voi olla maksimissaan tuplasti enemmän kuin kuplapalloja yhden tunnin pelissä, jolloin kaikki pääsevät pelaamaan itsensä aivan hikiseksi. Alla olevat esimerkit peluutuksille on tehty suosituimman pakettimme mukaan (10 kuplapalloa). Nämä esimerkit pätevät myös muissa kuplapallomäärissä suhteutettuna siihen sopivaan ihmismäärään (esim. 6 kuplapalloa = max. 12 henkeä/h)

10 kuplapalloa & 10 pelaajaa:

Pelataan noin 5 minuutin pituisia pelejä ja pelien välissä pidetään juomatauko, joka on kestoltaan noin 1-4 minuuttia, riippuen ihan teidän omista toivomuksista. Yleensä tunnin alussa jaksaa paremmin, jolloin tauot ovat lyhyet, jopa alle minuutin pituiset. Tunnin edetessä alkaa väsyminen painaa ja tauot pitenevät. Halutessanne voimme sekoittaa joukkueita niin usein kuin haluatte.

10 kuplapalloa & 11-12 pelaajaa:

Pelataan noin 5 minuutin pituisia pelejä ja pelien välissä pidetään juomatauko, joka on kestoltaan noin 1-4 minuuttia, riippuen ihan teidän omista toivomuksista. Taukojen välissä joukkueet vaihtavat yhden pelaajan/joukkue, jotta kaikki pääsevät pelaamaan ja 1-2 pelaajalle tulee kerrallaan vähän pidempi tauko. Tämän kokoisille ryhmille suosittelemme usein myös 8 kuplapallon settiä, sillä silloin voimme tehdä 3 joukkuetta, jossa jokaisessa joukkueessa on 4 pelaajaa.

Yleensä tunnin alussa jaksaa paremmin, jolloin tauot ovat lyhyet, jopa alle minuutin pituiset. Tunnin edetessä alkaa väsyminen painaa ja tauot pitenevät. Halutessanne voimme sekoittaa joukkueita niin usein kuin haluatte.

10 kuplapalloa & 13 – 14 pelaajaa:

Pelataan noin 5 minuutin pituisia pelejä ja pelien välissä pidetään juomatauko, joka on kestoltaan noin 1-4 minuuttia, riippuen ihan teidän omista toivomuksista. Taukojen välissä joukkueet vaihtavat kaksi pelaajaa/joukkue, jotta kaikki pääsevät pelaamaan ja 2-4 pelaajalle tulee kerrallaan vähän pidempi tauko.

Jos kyseessä ovat synttärit/polttarit tai jokin muu merkkipäivä yhdellä tietyllä pelaajalla, niin voimme tehdä kolme joukkuetta, jolloin sankari itse pelaa kahdessa joukkueessa ja on periaatteessa koko tunnin kuplapallon sisällä! Silloin teemme otteluohjelman niin, että kaikki kolme joukkuetta kohtaavat toisensa. Yhden tunnin aikana ehditään pelata noin 2 kierrosta.

Yleensä tunnin alussa jaksaa paremmin, jolloin tauot ovat lyhyet, jopa alle minuutin pituiset. Tunnin edetessä alkaa väsyminen painaa ja tauot pitenevät. Halutessanne voimme sekoittaa joukkueita niin usein kuin haluatte.

10 kuplapalloa & 15 – 16 pelaajaa:

Pelaajat jaetaan kolmeen eri joukkueeseen, ellei teillä ole jo valmiiksi mietittynä joukkuejaot. Pelataan noin 5 minuutin pituisia pelejä, jonka jälkeen yksi joukkue menee vaihtoon ja toinen jää pelaamaan toisen ottelun putkeen kolmatta joukkuetta vastaan. Näin jokainen joukkue pelaa aina 2 ottelua putkeen ennen omaa taukovuoroaan. Tällä tavalla pallojen käyttöastetta maksimoidaan, kun pelien välissä ei tule periaatteessa taukoja sen enempää, kun että vaihdetaan toinen joukkue kuplapallojen sisälle (30-60 sekuntia).

 

Tunnin loppupuolelle saattaa osa pelaajista hyytyä, varsinkin jos kyseessä on polttarit ja jos sitä märkää on otettu jonkin verran ennen ja pelin aikana. Tällöin voimme toiveidenne mukaan supistaa pelit kahteen joukkueeseen tai pienentää kentällä olevien pelaajien määrän esim 4 vs. 4 peliin.

Yhden tunnin aikana ehditään pelata noin 2 kierrosta.

Yleensä tunnin alussa jaksaa paremmin, jolloin tauot ovat lyhyet, jopa alle minuutin pituiset. Tunnin edetessä alkaa väsyminen painaa ja tauot pitenevät. Halutessanne voimme sekoittaa joukkueita niin usein kuin haluatte.

10 kuplapalloa & 17 – 18 pelaajaa:

Samalla tavalla kuin 15 – 16 pelaajan ryhmissä, pelaajat jaetaan kolmeen eri joukkueeseen, ellei teillä ole jo valmiiksi mietittynä joukkuejaot. Pelataan noin 5 minuutin pituisia pelejä, jonka jälkeen yksi joukkue menee vaihtoon ja toinen jää pelaamaan toisen ottelun putkeen kolmatta joukkuetta vastaan. Näin jokainen joukkue pelaa aina 2 ottelua putkeen ennen omaa taukovuoroaan.

 

Tällä tavalla pallojen käyttöastetta maksimoidaan, kun pelien välissä ei tule periaatteessa taukoja sen enempää kuin että vaihdetaan toinen joukkue kuplapallojen sisälle (30-60 sekuntia). Tämän kokoisissa ryhmissä jokaisella joukkueella on yksi vaihtopelaaja. Vaihtopelaaja voidaan vaihtaa kentälle joko pelien välissä tai pelin aikana ns. ”lentävällä vaihdolla”. Yhden tunnin aikana ehditään pelata noin 2 kierrosta.

Yleensä tunnin alussa jaksaa paremmin, jolloin tauot ovat lyhyet, jopa alle minuutin pituiset. Tunnin edetessä alkaa väsyminen painaa ja tauot pitenevät. Halutessanne voimme sekoittaa joukkueita niin usein kuin haluatte.

10 kuplapalloa & 19 – 20 pelaajaa:

Pelaajat jaetaan neljään eri joukkueeseen, ellei teillä ole jo valmiiksi mietittynä joukkuejaot. Pelataan noin 5 minuutin pituisia pelejä ja otteluohjelma tehdään niin, että kaikki joukkueet kohtaavat toisensa vähintään kerran. Tämän jälkeen katsotaan kuinka paljon peliaikaa on jäljellä ja mitä haluatte sillä tehdä. Esim. otetaanko pronssipeli ja finaali vai käytetäänkö loppuaika pelleilyyn.

Yleensä koko tunti pelataan samoilla jaoilla jolloin otteluohjelma menee seuraavasti:
Joukkue 1 vs Joukkue 2
Joukkue 3 vs Joukkue 4

Joukkue 1 vs Joukkue 4
Joukkue 2 vs Joukkue 3

Joukkue 1 vs Joukkue 3
Joukkue 2 vs Joukkue 4

Tällä tavalla pallojen käyttöastetta maksimoidaan, kun pelien välissä ei tule periaatteessa taukoja sen enempää kuin että vaihdetaan pelaavat joukkueet kuplapallojen sisälle (30-60 sekuntia). Yhden tunnin aikana ehditään pelata 1 täyskierros.

Yleensä tunnin alussa jaksaa paremmin jolloin, tauot ovat lyhyet, jopa alle minuutin pituiset. Tunnin edetessä alkaa väsyminen painaa ja tauot pitenevät. Halutessanne voimme sekoittaa joukkueita niin usein kuin haluatte.

 

Nämä pelitavat toimivat myös muissa kuplapallomäärissä esim. 6 kuplapalloa & 11- 12 pelaajaa on verrattavissa yllä olevaan esimerkkiin ”10 kuplapalloa & 19 – 20 pelaajaa!

Pelipäivän yleisin aikataulu

09:45 – Ryhmänne saapuu sovitulle pelipaikalle, tarvitessaan voitte vaihtaa vaatteet. Mietitkö oikeaa vaatetusta kuplafutikseen? Katso videomme ja kirjoituksemme aiheesta tästä!

09:55 – Ohjaajamme käy kansanne läpi peliin liittyvät säännöt ja turvallisuusohjeet. Ohjeistukseen menee noin 5 minuuttia.

10:00 – Tunti alkaa ja pelaajat menevät kuplapallojen sisälle, testaavat kaatumista ennen kuin laitamme ensimmäisen pelin käyntiin. Mikäli haluatte, että ohjaajamme ottaa kuvia/videoita peleistänne kannattaa pyytää tässä vaiheessa tai antaa oman kännykän/kameran jos haluatte saada matskun heti käyttöönne.

10:05 – Ensimmäinen tauko, jonka aikana fiilistellään niitä uskomattomia taklauksia ja samalla vaihdetaan pelaajia/joukkueita, jos teillä on enemmän pelaajia, kun kuplapalloja vuokrattuna.

10:30 – Ohjaajamme kysyy, haluatteko kokeilla jotain muita variaatioleikkejä kuplapalloilla. Niistä voit lukea lisää tästä! Jos ette niin jatkamme kuplafutiksen parissa, mikä on ehdoton ykkösjuttu ;)

10:45 – Pelaajien kunto alkaa pikkuhiljaa hiipua ja tunti loppua. Jos on merkkipäivä kyseessä, niin moni lopettelee tunnin ”Sankari vastaan loput” – murjomisella tai jotain muuta hauskaa ja vielä vähän erikoisempaa kuin itse kuplafutis. Tämän jälkeen vielä pakollinen joukkuekuva, että jäisi edes jotain todisteita kuplafutispeleistä seuraavan päivän darrassa (jos sen tyyppinen porukka kyseessä).

11:00 – Pelivuoro päättyy, pelaajat siirtyvät pukkareihin/saunaan/seuraavaan paikkaan tai kuten moni porukka tekee, jää chillailemaan meidän kanssa ja katsomaan seuraavan peliporukan menoa!

11:01 – Alat suunnitella jo seuraavia kuplafutispelejä!

 

HUOM!
Joissakin sisäpelihalleissa on tarkat säännöt, jolloin kentälle pääsemme vasta kun vuoromme alkaa!

KUPLAFUTIS

NORMI PELIPÄIVÄ

OTA YHTEYTTÄWe also speak
English!

bottom of page