top of page
Anchor 1

meidän tarina

Båltsien tarina – luku 1

 

Tarinamme alkoi syksyllä 2013 kun koko tiimimme aloitti tradenomi opinnot ruotsinkielisessä ammattikorkeakoulussa, Yrkeshögskolan Novia:ssa. Opintosuunnitelmaan kuuluu perustaa tiimin kanssa yritys, jonka kautta opimme käytännön kautta yrittäjyyttä. Heti opintojen alussa päätimme yhteisestä tavoitteesta, joka oli tuoda kuplafutis Turkuun ja pidemmällä tähtäimellä kaikkialle Suomeen. Scouttasimme mikäli vastaavia toimijoita löytyisi Suomesta mutta alkuaikoina löysimme vain 2-3 yritystä Suomesta, jolla olisi kuplapallot ja vain yhdellä heistä alkuperäiset Bumperz – kuplapallot.

 

Koko idea lähti siitä, että tämä laji soveltuisi erinomaisesti lapsille ja nuorille, sillä yleensä jokaisessa pallolajissa löytyy yksilöitä, jotka ovat ylivoimaisia ja välillä voi tuntua kun olisi vain tiellä heidän tiellä. Tässä lajissa tasoerot minimoituu, sillä taitavat pallotaiturit voi taklata kumoon, eikä keltaisia kortteja tarvitse pelätä!

Suurena visiona oli ja edelleen on levittää tätä huipun hauskaa lajia koulumaailmaan tarjoamalla koululaisille kuplafutista liikuntatunneille sekä järjestää kouluturnauksia. Tällä tavoin kuplafutis saisi jalansijaa ihmisten elämässä jo varhaisessa vaiheessa ja jatkossa nuoret voisivat harkita kuplafutista yhtenä harrastuksena muiden joukossa.

 

Erilaiset turnaukset ja kuplafutiksen oma liiga oli jo tässä vaiheessa vahvasti esillä kun ideoimme näitä lukemattomia mahdollisuuksia mitä laji tuo tulleessaan. Suuruudenhulluus oli kova niin kuin sen pitäisikin olla tässä vaiheessa. Monella oli myös omia yritysideoita ja sen takia pyrimme keksimään nimen yrityksellemme, joka ei lukitsisi meitä pelkästään kuplafutikseen tai edes urheiluun. Näin syntyi 22 hengen voimin nimi ”Ydeas” = Young Ideas.

Båltsien tarina – luku 2

 

Nyt kun nimi oli valmis ja suuri tavoite mielessä oli aikaa alkaa tehdä töitä. Tiimimme koostui köyhistä opiskelijoista, joten kuplapallojen ostaminen ei ollut mikään itsestäänselvyys. Varsinkin kun tavoitteena oli tarjota asiakkaille sitä alkuperäistä ja parasta laatua, mikä tarkoitti huomattavasti suurempia summia kun jos ostaisimme ”Kiina-kopioita”.

 

Teimme kovasti töitä saadaksemme tarvittavan määrän kolikoita kasaan. Matkan varrella teimme yhtä jos toista päästäksemme tavoitteeseemme. Puolentoista vuoden aikana järjestimme monenlaisia bileitä The Monkey:ssa, kahteen otteeseen järjestimme karting kisan, Wheels on Fire, järjestimme kirppiksen Katedralskolanissa ja jopa hyvinvointimessut Paraisilla tuli toteutettua matkamme varrella. Kaikki tämä ja paljon paljon muuta tavoitteena saada rahat kokoon kuplapalloja varten. Lopulta Kevin Kluszewski lainasi yritykseen 2000€, jotta pääsisimme vihdoin tavoitteeseen. Näin joulukuussa 2014 saimme vihdoin tilattua meidän ensimmäiset kuplapallot!

Båltsien tarina – luku 3

 

Ensimmäisen kuplafutis turnauksemme järjestimme Sb Areenalla lauantaina 31.1.2015. Turnaukseen osallistui 12 joukkuetta ja kaikilla oli aivan huipun hauskaa koko päivän. Joukkueille järkkäsimme lounasmahdollisuuden viereisestä Villa Barker ravintolasta ja lisäksi tapahtumaamme sponssasi karting tapahtumista tuttu Tupla. Jatkot järjestettiin The Monkey:ssa, jossa porukka viihtyi vaikka lihakset oli pitkän turnauksen jälkeen todella kipeänä.

 

Turnauksen jälkeen seurasi valmistelu kesää varten, joka on kuplafutiksen parasta aikaa. Suunnitteilla oli Suomen Kuplafutiskiertue, joka oli saanut inspiraationsa Katusähly kiertueesta. Samalla kohtasimme ensimmäiset haasteemme, sillä ensimmäisen turnauksen jälkeen meillä oli vain muutamia kuplafutistapahtumia ennen toukokuun puoliväliä. Periaatteessa pystyt laskemaan yhdellä kädellä kaikki helmi-huhtikuun tapahtumamme.

 

Tosin emme jääneet pyörittelemään sormiamme ja toivovan jonkun kohta ottavan yhteyttä meihin vaan teimme hullun lailla töitä sen eteen, että tästä tulisi ”legit – company”. Tähän aikaan kehittelimme ensimmäisen opiskelijaturnauksen Turkuun, aloimme luoda kontakteja Turun kaupungin kanssa ja myytiin kuplafutiskiertuetta paikallisille seuroille. Huhtikuun loppupuolella Kevin Kluszewski, Niklas Puumala ja Jori Palosaari, jotka tähän päivään asti ovat mukana tiimissämme, menivät niin sanotusti ”all-in”.  He päättivät tehdä työharjoittelujaksonsa yrityksessämme tietäen, että hommasta voi tulla täysfloppi eikä kesän aikana saada yhtään kerättyä säästöjä opiskeluita varten. Samaan aikaan tehtiin valtava päätös ottamalla laina, jotta saadaan ostettua pakettiauto yritykselle. Yritykselle, joka tähän asti ei ollut vielä kukoistanut kuplafutisalalla.

Båltsien tarina – luku 4

 

Kesä 2015. Jollain ihme tavalla pojat oppivat markkinoinnin salat ja kulmakivet digimaailmassa. Näin alkoi yrityksessämme uusi aika. Aika, jolloin ihmiset alkoivat löytämään meidät eikä meidän tarvinnut ylipuhua joka ikistä asiakasta miksi heidän pitäisi tulla pelaamaan kuplafutista. Aika, jolloin ihmiset, jotka olivat jo päättäneet pelata kuplafutista mutta tarvitsivat vaan toteuttajan alkoivat löytämään meitä.

 

Kesä 2015 oli kaikin puolin menestys vaikka toki parannettavaa jäi todella paljon. Varsinkin urheilullisella puolella, jossa Kuplaliigaan oli ilmoittautunut vain 5 joukkuetta, oli hyvä alku mutta saadakseen tästä tulevaisuudessa varteenotettavan lajin, on määrän kasvattava huomattavasti.

 

Kesällä solmimme myös sopimuksen Turun Kaupungin kanssa lukioliikunnasta, joka mahdollisti sen, että turkulaiset lukiolaiset pääsevät pelaamaan liikuntatunnilla kuplafutista syksyn aikana.

 

Ideamme lähti siitä, että kuplafutista tarjottaisiin varsinkin nuorille mutta liikevaihdostamme 90% koostui polttariporukoista ja trendi tuntui jatkuvat samana.

 

Syyskuu oli ennätyksellisen vilkas kun polttarit jatkuivat, lukioliikunta oli täydessä vauhdissa ja keväällä suunniteltu opiskelijoiden turnaus järjestettiin 22.9.2015 Impivaaran Jalkapallohallissa. Turnaukseen osallistui 17 joukkuetta ja voittajaksi selvisi vaihto-opiskelijoista koostuva joukkue. Viikkoa aikaisemmin järjestettiin todennäköisesti Suomen suurin kuplafutis turnaus Suomen suurimmalla näyttämöllä. Olympiastadionilla järjestettyyn MetroSport turnaukseen osallistui 32 joukkuetta ja ilmoittautumisia tuli yli 60!

 

Tästä oli hyvä jatkaa kohti ensimmäistä kokonaista talvikautta ja ensi kesää.

Båltsien tarina – luku 5

 

Vuonna 2013 alkaneet opintomme lähestyivät nopeaa vauhtia loppuaan. Arvioitu valmistumisaika on kaikilla joulukuu 2016 ja viimeinen vuosi on melkoista yksin tekemistä, sillä lopputyö pitäisi saada jokaisen aloitettua ja tehtyä loppuun. Samalla monella alkoi olla omia töitä yrittäjyyden ohella joten joulukuussa 2015 pidimme tapaamisen, jossa tehtiin kovia päätöksiä. Tiimimme kutistui 7 henkeen. Jokainen, joka on matkan varrella ollut mukana toiminnassamme, on jollain tavalla auttanut meitä eteenpäin, me olemme ikuisesti kiitollisia kaikkien panoksesta yritykseemme, mutta elämä jatkuu, nyt se jatkui vain 7 hengen voimin.

Båltsien tarina – luku 6

 

Pienentynyt tiimi tarkoitti enemmän tehtäviä vähemmälle ihmisille. Otimme haasteen ilolla vastaan ja tiimimme pääsi todella hyvin vauhtiin vaikka opinnot painoivat päälle. Tammi – maaliskuussa pääsimme todella paljon eteenpäin yrityksenä. Kuplaliiga sai omat nettisivut ja hommaa lähdettiin markkinoimaan. Yksityistilaisuuksia alkoi tulla hyvää vauhtia kesäksi mikä johti siihen, että meidän piti alkaa etsiä keikkatyöntekijöitä, jotka voisivat tehdä keikkaluonteista työtä silloin kun sitä tarvitsemme. Näin Båltsien ensimmäinen rekrytointiprosessi oli alkanut.

Båltsien tarina – luku 7

 

Henri Hujala, Jani Loponen ja Lauri Tuomela ovat historiamme ensimmäiset keikkatyöntekijät. Kaikki kolme valikoitui yli 30 hakijan joukosta. Heidän päätehtävänä oli varmistaa, että Turun alueen asiakkaamme saavat parhaan mahdollisen elämyksen asioidessa kansamme. Samaan aikaan kun meidän omat osuuskuntalaiset hoitavat suurimman osan Turun ulkopuolelle sijoittuvista elämyksistä. Tässä vaiheessa Kuplaliigaan oli ilmoittautunut 9 joukkuetta, joka oli merkittävä nousu viime vuoteen verrattuna. Voi sanoa, että kaikki näytti hyvältä tässä vaiheessa!

Båltsien tarina – luku 8

 

Kesäkausi alkoi huhtikuun lopussa. Touko- ja kesäkuu olivat historiamme vilkkaimmat kuukaudet koskaan mutta kaikki ei ollut vain ruusuilla kävelemistä. Moni joukkue joutui perumaan osallistumisensa Kuplaliigaan ja lopulta meillä oli vain 5 joukkuetta jäljellä. Samoin yrityksemme nimi, Ydeas ei herättänyt oikein minkäänlaista yhteenkuuluvuutta kuplafutiksen kanssa. Tämä ongelma oli tiedossa jo ennen viime kesää ja vaikka asiasta keskusteltiin paljon, niin sille ei koskaan tehty mitään. Nyt oli sen aika! Satojen whatsapp viestien jälkeen nimi oli päätetty, Båltsit oli uusi suuntamme. Näin jälkeenpäin ajatellen, niin melkoinen sattuma, että Båltsit väri on vihreä, niin kun luontipaikka whatsappkin on. Rebecka Eriksson, jolla on oma design yritys, palkattiin tekemään meille logoehdotuksen. Ja näin syntyi Båltsien ulkonäkö. Jotkut voivat pitää nimeä rohkeana, mutta jos et erotu joukosta, miten sinut voidaan huomata?

Båltsien tarina – luku 9

 

Väri- ja logoviilauksien jälkeen 11.8.2016 turkoosia hehkuva Båltsit-brändi julkaistiin koko maailmalle. Syyskausi 2016 osoittautui todella vilkkaaksi ja jouduimme rekrymään toistamiseen, sillä Hujulla, Janilla ja Laurilla koulut jatkuivat eivätkä arkipäivisin voineet sitoutua samalla tavalla kuin kesäaikaan. Toisesta rekrystä nappasimme semmoiset voimavarat kuin Susanna Tapani, Severi Nordlund, Elisa Rissanen ja Iiro Rauhala. Iiro itse asiassa kävi elokuun alussa auttamassa meitä Aurafestareilla, jossa hän jätti positiivisen vaikutelman.

 

Jokainen lisäys tiimimme kyseisestä rekrykierroksesta osoittautui todelliseksi lisäarvoksi tuomalla omia vahvoja puoliaan Båltseihin. Susannan ja Elisan tiet johtivat omille aloille valmistuttuaan koulustaan mutta Seve aka. Babybåltsi ei ollut vielä aloittanutkaan opintojansa tässä vaiheessa, joten hänen läsnäolosta saamme nauttia vielä nykypäivänäkin (2019). Iiro jatkoi keikkojen toteuttamista aina vuoden 2017 loppuun asti, jonka jälkeen hän on käynyt satunnaisesti firman järjestämissä tyky-tapahtumissa sekä auttanut konsultointiroolissa. Hyvän kesän jälkeen saimme myös maksettua autolainamme pois!

Båltsien tarina – luku 10

 

Lokakuussa 2016 järjestimme Suomen MM-karsinnat Impivaaran Jalkapallohallissa. Kyseiseen turnaukseen osallistuivat Kuplaliigan parhaimmistoa, sekä Kuplafutiskiertueen karsintaturnauksien voittajajoukkueet. Voittajaksi selviytyi koko turnauksen ainoa sekajoukkue, Arcadan fysio-opiskelijoista koostuva Physiocatdolls joukkue.

Kolme päivää myöhemmin samaisessa hallissa järjestimme toistamiseen Opiskelijoiden kuplafutisturnauksen. Tällä kertaa turnaukseen osallistui huikeat 25 joukkuetta ja turnaus pelattiin ensimmäistä kertaa kahdella kentällä samanaikaisesti. Voittajaksi selviytyi Boston Boyz ja SF-klubben tuli kakkoseksi.

Båltsien tarina – luku 11

 

Vilkas kesä- ja syyssesonki rikkoi viime vuoden ennätykset mutta samalla heräsi ajatus siitä, että pitäisikö laajentaa pk-seudulle. Vuoden 2016 perusidea oli se, että keikkaluonteisesti töissä olevat tiimiläiset hoitavat Turun seudulle tulevia varauksia silloin kun Kevin on estynyt johtuen toisessa kaupungissa järjestettävästä elämyksestä. Tämä toimi toiminnan ollessa pieniluontoista mutta jostain syystä meitä tilattiin jatkuvasti pk-seudulle ja Tampereelle, vaikka paikallisia kuplafutispalveluita tarjoavia yrityksiä oli ilmestynyt markkinoille. Sana hyvästä palvelustamme oli vissiin kirinyt Turun ulkopuolelle, mikä oli hieno asia mutta se söi miestä. Keikkatyöntekijät painoivat pitkiä päiviä Turussa kun taas Kevin reissasi Turku-Pori-Tampere-Pk-seutu akselia viikoittain. Kesän aikana tuli ajettua 30 000km ja päivät venyivät parhaimmillaan 18 – 22 tuntisiksi.

Useamman kuukauden mittainen jakso tämmöistä vauhtia johti päätökseen, että on parasta satsata rahaa pk-seudulle ja avata oma toimipiste sinnekin. Tätä varten otimme ison viisinumeroisen lainan, jotta pystyisimme ostamaan tuoreemman tarpeisiin sopivimman pakettiauton ja kuukautta myöhemmin vielä toisen pakettiauton, jotta molemmissa kaupungeissa olisi oma.

Båltsien tarina – luku 12

 

Helmikuu 2017 tarkoitti uuden aikakauden alkua. Båltsit – Espoo oli tosiasia, kun vuokrasopimuksemme Olarin Pelican Self Storagen kanssa alkoi. Pääkaupunkiseudun ensimmäiseksi tiimiläiseksi saimme valovoimaisen Selma Mustosen. Selma vastasi periaatteesta kaikista pk-seudulle tulevien elämyksien toteutuksesta. Fiksuna nuorena naisena Selma auttoi myös monen potentiaalisen katastrofin estämisessä ja pystyi ennakoimaan erilaiset tilanteet ja raportoimaan niistä hyvissä ajoin. Asiakkaatkin antoivat pelkästään kiitettävää palautetta Selman toiminnasta.

Båltsien tarina – luku 13

 

Ensimmäinen kesäkausi kahdella toimipisteellä. Turun päädyssä Jani otti kesäksi suuren roolin ja toteutti suurimman osan kaikista elämyksistä. Pk-seudulla Selman tueksi saimme tiimiimme Sarah Peltosen sekä Hussain Dassoukin. Husse on ensimmäinen työntekijä, joka palkattiin perinteisen rekryn ulkopuolelta. Husse osallistui syksyllä 2016 Turun kaupungin järjestämään School Action Day:hin apuohjaajana Vierumäen urheiluopiston kautta. Husse pelasi itselleen paikan kuplafutispisteelle, jonka toteutimme ja yllätti ylimmän johdon ohjaajataidoillaan. Turussa asuva espoolainen toteutti elämyksiä kevään aikana molemmissa kaupungeissa ja kesällä Espoossa viihtyvä Husse otti pääroolin Selman lähtiessä ansaitulle reissulle. Toukokuussa teimme ihan sairaan tempun kun toteutimme ensimmäistä kertaa koskaan yhden kuukauden aikana yli 100 tapahtumaa (104).

Båltsien tarina – luku 14

 

Kaikkien aikojen ennätys. Pikkuhiljaa perinteeksi muodostuva opiskelijoiden kuplafutisturnaus ”YO-Turnaus” sai massiivisen osallistujamäärän, kun kaiken kaikkiaan 36 joukkuetta osallistui 3.10.2017 pidettävään turnaukseen. Voittajaksi selviytyi lääkiksen pojat joukkueella C.Litoris. Häviävänä osapuolena finaalissa toimi SF-klubben. Kolmanneksi sijoittui edellisen vuoden voittaja Boston Boyz. Turnaus pelattiin kolmella kentällä Impivaaran Jalkapallohallissa. Tätä voi kutsua jo tilan maksimaaliseksi käytöksi mutta turnauksen aikana syntyi idea, että mitä jos tulevaisuudessa meillä olisi yhteistyökumppaneita tarjoamassa pelaajille pelien välistä toimintaa…

Båltsien tarina – luku 15

 

Båltsien ekat osa-aikaiset. Syksyllä 2017 Mama Båltsi sai työpaikan kanariansaarilta. Daddy Båltsi oli myös valmis muuttamaan ulkomaille mutta tämä tarkoitti myöhäisempää lähtöä Kevinille kuin Sarahlle, sillä firman asiat piti laittaa kondikseen. Elokuussa jo alkanut prosessi oli lähestymässä loppuaan, jossa molempiin kaupunkeihin oli koulutettu osa-aikaiset ohjaajat, jotka vastaisivat elämyksien toteutuksesta. Asiakkaiden yhteydenotot, meilit ja muut asiat muuttaisivat Daddy Båltsin mukana Espanjaan. Prosessin viimeisenä etappina toimi Båltsien ensimmäinen ulkomaanmatka. Ulkomaanmatkalla lähti niin kokeneita konkareita kuin uusia tulokkaitakin. Reissun aikana kävimme läpi todella paljon sisäisiä asioita, jotka parantaisivat sekä asiakkaiden että tiimin kokonaiselämystä kuplafutispeleistä. Myös uusia ideoita kuplafutikseen alettiin kehittämään mutta ne jätettiin hieman taka-alalle. Tottakai reissu päätettiin märissä olosuhteissa. Erikoisuutena oli se, että kun muu tiimi matkasi Gdanskin lentokentältä kohti Turkua, Kevin jatkoi matkaansa Gran Canarialle.

Båltsien tarina – luku 16

 

Taloudelliset ongelmat. Pian Kevinin lähdön jälkeen selvisi, että Båltsien taloutta hoitava organisaatio (ulkoistettu) ei hoitanutkaan hommiaan ihan sillä tavalla, kun oli sovittu. Seurauksena tästä Båltsien tililtä puuttui yli 16 000€ eikä laskujakaan oltu maksettu, jonka vuoksi meillä oli useampi perintätoimisto perässämme. 16.1.2018 tehtiin päätös, että talouttamme hoitava organisaatio vapautetaan palveluksistaan ja solmimme uuden sopimuksen Talousverkon kanssa, joka pelasti meidät hyvin tukalasta tilanteesta ja saimme myös suurimman osan puuttuvasta 16 000€:sta tilillemme seuraavan kolmen kuukauden aikana. Me Båltseilla ollaan äärimmäisen rehellisiä, joten voimme paljastaa, että pahimmillaan firman kassassa oli alle tuhat euroa ja tukku laskuja sekä laina maksettavana. Tämän johdosta päätimme jatkossa maksaa ja lähettää laskuja itse ja ulkoistaa pelkän kirjanpidon.

Båltsien tarina – luku 17

 

Murto ja paluu Suomeen. Tammikuu 2018 oli erittäin tapahtumarikasta aikaa. Tililtä puuttui reilut 16 000€, Turun autoon murtauduttiin ja vietiin yli 1 000€ edestä tavaraa. Lisäksi Kevinin lähdön innoittamana Turun osa-aikainen tiimiläinen lähti One-way tiketillä kohti Bangkokia, joten järkevintä oli yhteisymmärryksessä päättää työsuhde. Pk-seudulla osa-aikaiselle avautui mahdollisuus täyspäiväiseen työhön, joten sielläkin elettiin hieman epävarmaa aikaa. Kaikki tämä johti siihen, että Kevin palasi Suomeen hoitamaan asioita. Turkuun palkattiin muutamaksi kuukaudeksi osa-aikainen työntekijä, kunnes Hujun opintovuosi tulisi pakettiin ja ottaisi Turun seudun haltuunsa. Pk-seudulle scoutattiin potentiaalisia osa-aikaisia mutta semmoisia ei oikein löytynyt, joten päätimme lisätä pari henkilöä meidän keikkaluonteisten listallemme. Lisäksi Selma ja Sarah P venyivät uskomattomalla tavalla ottamalla suuren osa tapahtumista omille harteilleen kesken koulukauden, KIITOS heille!

Båltsien tarina – luku 18

 

Virheistä opitaan. Pikkuhiljaa kun pääsimme erikoisen tapahtumaketjun yli, oli aika tehdä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, ettei samanlaista sattuisi uudestaan. Yrityksen tärkein voimavara on sen jäsenet ja niin se meilläkin on. Kesäksi saimme kiinnitettyä kaksi huippuluokan pelaajaa rosteriimme, kun Huju tuli osa-aikaiseksi Turkuun ja Husse pk-seudulle. Lisäksi sattui vielä niin hyvin, että monella keikkaluonteisella tiimiläisellä oli mahdollisuus osallistua kesällä tapahtumiin omien töiden ohella. Tämä kaikki mahdollisti sen, että Kevin saisi vihdoinkin omat opintonsa pakettiin, jotka olivat jo 1,5 vuotta perässä. Kokeneina ohjaajina Husse ja Huju saivat molemmat yhden uuden keikkaluonteisen tiimiläisen per nenä koulutettavaksi. Husse toimi mentorina Erin Halmeelle, kun taas Huju sai minionikseen Candiella Suomisen. Molemmat hiffasivat homman erittäin nopeasti ja asiakkaiden palautteet Googlessa nuorten naisten toiminnasta ovat olleet pelkkiä vitosia.

Båltsien tarina – luku 19

 

Ennätykset ja rekryhaasteet. Toukokuun helteet siivittivät meidät kaikkien aikojen ennätykseen, kun peräti 113 asiakasryhmää sai nauttia toukokuisista helteistä kumipallon sisällä. Koko kesän jatkuneet helteet mahdollistivat sen, että saimme viisinumeroisen autolainamme maksettua pois yli vuoden etuajassa! Syksyn saapuessa Husse allekirjoitti sopimuksen Tapiolan Hongan kanssa ja lähti ammattilaisvalmentajaksi oman lajinsa pariin korikseen. Onnea menestykseen!

Hujulla starttasi viimeinen vuosi Vierumäellä, Candiella pääsi Turun Yliopistoon ja Erinillä jatkui opinnot Hankenissa. Lojaaliset Sarah P, Seve, Patte ja Jani jatkoivat kaikki omia opintojaan ja pystyivät vain satunnaisesti osallistumaan Båltsien toimintaan. Tilanne oli haastava, sillä rosterissa oli jo tukku loistavia pelaajia mutta lisää oli rekryttävä, jotta varmasti jokaiseen tapahtumaan löytyisi vetäjä. Turun pääty pärjäisi juuri ja juuri nykyisellä kokoonpanolla, mutta pk-seudulle oli huutava tarve. Rekrykierros näytti onnistuvan nappiin, mutta erinäisistä syistä kolmesta rekryn kautta tulleesta tiimiläisestä kaksi lopetti hommat aika nopsaan. Kova työtahti johti siihen, että Daddy Båltsi ja Mama Båltsi tekivät päätöksen muuttaa talveksi takaisin Suomeen, jotta firman tilanne saadaan normalisoitua eikä tarvitsisi turvautua hätäisiin ratkaisuihin.

Båltsien tarina – luku 20

Selman jäähyväiset. Loka-joulukuussa Seve aka ”Baby båltsi” astui isoihin saappaisiin ja otti haltuunsa Turun seudun tapahtumat. Erin ja Selma hoitivat enimmäkseen pk-seutua. Uusi tulokas Janni pääsi aina välillä haistelemaan vauhtia mutta täyspäiväisen työn ohella ei paljo ehdi toteuttamaan tapahtumia sehän on ihan selvä.

18.12.2018 päättyi yhden legendan tarina Båltseissa kun Selma Mustonen toteutti viimeisen tapahtumansa Båltseissa. Selma oli ilmoittanut päätöksestään jo syksyllä, kun matka jatkuisi vaihto-oppilaaksi Kanadaan, jonka jälkeen oman alan hommat tulisivat ajankohtaisiksi. Selma oli meidän ihka ensimmäinen tiimiläisemme pk-seudulla ja todella iso osa meidän alkutaipalettamme laajentumisprosessin aikana. Selma oli myös vastuuvetäjänä meidän molemmissa lapsille suunnatuissa kuplafutiskerhoissa ja oli rakastettu ohjaaja niin lasten kuin vanhempienkin keskuudessa.

Tunnollisena raatajana kunnostautunut Selma toteutti kahden vuoden aikana peräti 216 tapahtumaa!!! Selma on kaikkien aikojen tilastoissa kakkosena heti Kevinin (602) jälkeen. Olemme kiitollisia siitä ajasta, jonka saimme pitää Selman tiimissämme ja toivotamme oikein loistavaa menestystä jatkon suhteen!

Båltsien tarina – luku 21

Uusi aikakausi. Vuosi 2019 pyörähti käyntiin ja firman rakenne sai merkittäviä uudistuksia. Viiden vuoden taaperruksen jälkeen Kevin sai vihdoin tradenomiopintonsa valmiiksi joulukuussa 2018. Lisäksi jo yhden korkeakoulututkinnon suorittaneelle Candiellalle matikka ei maistunutkaan odotetulla tavalla ja hän vapautuikin ottamaan isompaa roolia Båltseissa. Syksyllä käytyjen neuvottelujen tuloksena Candiella pakkasi vuodenvaihteessa kamansa ja muutti Turusta Espooseen ja aloitti tammikuun 7. päivänä COO Traineenä. C:n rooli on monipuolinen mutta päätehtäviin kuuluu kaikki yrityksen päivittäinen toiminta tapahtumien toteutuksesta asiakaspalveluun ja palkkojen maksuun. Temptation Island 5 kaudestakin tuttu ”Temppari Båltsi” sai niin sanotusti jatkopahvin jo tulokaskaudellaan, mikä on poikkeuksellista, mutta C on osoittautunut todella päteväksi rooliin näin kuukauden COO harjoittelun jälkeen. Kevinin rooli siirtyy tämän myötä enemmän markkinoinnin puolelle sekä toiminnan kehittämiseen.

bottom of page